Arašídové máslo jsem zkusila poprvé asi před třemi lety v Anglii, hlavně ze zvědavosti, co na něm všichni maj. A neuchvátilo mě. Teď jsem se mu po těch pár letech dala znovu šanci. A zkouším s ním různé experimenty, už jsem si na něj zvykla trošku víc, ale pořád u mě vede máslo mandlové.
Suroviny:
asi 300g fazolové lusky
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce arašídového másla
1/2 lžičky medu
1/2 lžičky mletého nebo čerstvého zázvoru
špetka chilli, soli
1 polévková lžíce oleje
na posypání vlašské ořechy a kozí sýr
Postup:
Fazolky pokrájíme a dáme vařit.
Mezitím si přípravíme směs z oleje, sojové omáčky, arašídového másla, medu, zázvoru a chilli. Po povaření fazolky scedíme a přidáme ke směsy. Vše důkladně promícháme a necháme pár minut odležet. Směs potom osmahneme na troše oleje. Dochutíme troškou soli. Na závěr posypeme ořechy a kozím sýrem. Směs můžete jíst teplou i studenou.
Možná to na vás bude trošku neobvyklá chuť, ale určitě to stojí za vyzkoušení.
Med,oříšky, kozí sýr..to je zaručená kombinace!:)
OdpovědětVymazatJinak s těmi másly, mě jak k čemu, třeba do kaší mám radši mandlové a třeba na rýžový chlebíček radši arašídové:)
tak já zase zkusím mandlové! :)
OdpovědětVymazatvypadá to skvěle ;)
Mnam:-) uz slintam!:-)
OdpovědětVymazat