čtvrtek 2. května 2013

Domácí zapékané müsli

Nejsem zrovna velký jedlík müsli, ale občas si ho pro zpestření dám. Když už na něj ale dostanu chuť, tak si ho udělám spíš sama doma. Tentokrát jsem zvolila kombinaci ovesných vloček, a po balíčku přidala kešu, lístkové oříšky, brusinky a mandle. Ale vy si můžete mixovat, jak chcete.
Postup:
1. Všechny suroviny jsem smíchala v míse a přidala trochu agávového sirupu a kokosového oleje a znovu směs promíchala.
2. Vše nasypeme na pekáč a dáme péct. Moje doporučení. Raději nepoužívat med, při vyšších teplotách (myslím 180°C a výše se stává karcinogenním) a to samé s oleji. Já použila kokosový, ten stejně jako olej palmový vydrží větší teploty, takže určitě zapomeňte na olivový olej. Nevím přesně jak je to se sirupy jako je agávový nebo javorový, takže raději volte nižší teploty. Já zapékala pomalu při 130°C.
3. Až nám müsli jemně zezlátne, tak ho vyjměte a nechte vychladnout. Do vychladlého müsli můžete přisypat jako bonus ještě trochu rozlámané kvalitní čokoládu. 
A teď jestli se vůbec vyplatí dělat si ho doma?
Já jsem se vešla se všemi potravinami do stovky a mám ho něco přes kilo. Takže myslím, že cena je to slušná, víte, co si tam dáváte a müsli si můžete dělat podle své chutě, zapékané nebo nezapékané. Tak proč to nezkusit?


11 komentářů:

  1. jé taky bych si ho už mohla udělat, vypadá hezky :) nemám brusinky, ale dala bych tam goji, to miluju :)

    OdpovědětVymazat
  2. kešu a brusinky? já se snad zblázním! úžasný:)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to krásně :-).. mne hlavně uchvátilo množství brusinek, které miluji :-)

    OdpovědětVymazat
  4. vypadá fakt úžasně, ňam! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak vlastní musli jsem ještě nezkoušela, ale toto vypadá překrásně. :))

    OdpovědětVymazat
  6. vypadá to tak úžasně, že si asi nakoupím oříšky, brusinky a vyzkouším ho :) .. ta poslední fotka, kde je ještě k tomu čokoláda, vypadá úplně k sežrání!! :O :)

    OdpovědětVymazat
  7. Už dlooouho se na domácí musli chystám.. tak snad brzo :)) To tvoje vypadá krásně.

    OdpovědětVymazat
  8. já se na domácí müsli taky chystala, ale teď jsem vyhrála poukázku na Mixit, takže to domácí bude muset počkat. :) Ale jsem ráda za informace o medu a oleji, dobré vědět :)

    OdpovědětVymazat
  9. Mňaaam!:) nějaké recepty na zapékané musli jsem už viděla, ale neměla jsem odvahu to zkusit, tohle vypadá báječně!

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Jo, to je to co jsem hledala:-) domácí vždy lepší:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat