středa 15. května 2013

Pečené žampiony s cizrnovým salátem

Tohle počasí mě baví, venku se může grilovat, roste nám špenát, salát...Co dělá radost vám?
Na farmářských trzích jsem si nakoupila hnědé žampiony a na doporučení kamarádky si je zkusila upéct (ugrilovat).

Postup: PEČENÉ ŽAMPIONY S MÁSLEM
Žampiony očistíme, posolíme a opepříme na spodní straně žampionu a přidáme asi půl lžičky bylinkového másla (kupované nebo vyráběné), stačí i obyčejné máslo, které po slzách rozmístíme na žampion. Dále dáme péct nebo grilovat, máslem nahoru a mezitím si připravíme salát.

SUROVINY NA CIZRNOVÝ SALÁT:
uvařená cizrna
jarní cibulka
cibule
čerstvý salát
balkánský sýr nebo feta
piniové nebo jiné oříšky
trochu šťávy z pomeranče
hořčiče
olivový olej

POSTUP:
U surovin nepoužívám přesné množství, protože jsem tam vše házela od oka a dochucovala podle chuti.
Do uvařené cizrny přidáme trošku hořčice, zakápneme šťávou z pomeranče a olivovým olejem. Přisypeme pokrájenou cibuli, jarní cibulku a několik lístků čerstvého špenátu. Promícháme a navrch salát posypeme sýrem a oříšky.



4 komentáře:

  1. upečené žampiony jsou bezva!:) a s počasím jedině souhlasí, snad vydrží

    OdpovědětVymazat
  2. cizrnu jsem si v poslední době oblíbila, určitě zkusím :))

    OdpovědětVymazat
  3. Žampiony jsem poprvé ochutnala teprve nedávno, a jsou boží! V létě je zkusím určitě i ugrilovat :)

    OdpovědětVymazat