neděle 14. července 2013

Ledová káva s kokosovou šlehačkou

Já nevim, jestli už jsem to tady psala, ale asi trpím nesnášenlivostí na laktózu nebo alergií na kravské mléko. To si musim jít nechat ještě přesně potvrdit. Takže když sním něco mléčného, tak se za chvilku nafouknu jak balón. Jako milovnice sýrů se jim musim vyhýbat obloukem, ale už jsem si docela zvykla nebo to trošku porušuji alespoň menším množstvím. A protože mi mléčné výrobky docela chybí, tak se je snažím nahrazovat čím se dá. Takhle jsem třeba objevila kokosové mléko. Nejenže ho dávám do smoothies, ale je z něj i výborná šlehačka. Tentokrát jsem si udělala výborné kafe a kokosovou šlehačkou.

Postup:
Uvaříme si kafe, nalejeme do umělohmotné krabičky a dáme na několik hodin do mrazáku.
Plechovku s kokosovým mlékem dáme zase minim. na den do lednice. Vyjmeme, moc s ní nemanipulujeme, aby se nám ztuhlé kokosové mléko zas nespojilo s tím tekutým. Otevřeme a ztuhlou část vydlabeme.
Buď jí jen v misce trochu ochutíme javorovým, agávovým sirupem nebo vanilkou v prášku, promícháme a vrstvíme do sklenice nebo větší fajnšmejkři ji můžou vyšlehat se ztuhovačem šlehačky a opět dochutit sirupem nebo vanilkou. Ze zmrzlého kafe uděláme tříšť na kterou navrstvíme hotovou šlehačku.

Tip: Určitě si nedávejte do sklenic to množství šlehačky co já. Měla jsem problém takové množství snízt a musela jsem se o svou porci podělit. Kokosová šlehačka je docela hutná a fakt vás brzy zasytí.

3 komentáře:

  1. o alergii už jsi něco psala nu, furt se to nevyřešilo?:(
    a věřím,že šlehačka zasytila jak blázen! ale mňam :)

    OdpovědětVymazat
  2. to vypadá božsky, musela to bejt mňamka :) kokosové mléko zbožňuji :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mmmm a tohle bych si taky dala :))

    OdpovědětVymazat