čtvrtek 5. září 2013

Cuketová buchta s čokoládou

Na facebooku jsem už psala, že se tu teď objeví víc cuketových receptů. (A na fb  už se objevil i recept na cuketové placičky). Cukety pěstujeme. Ráda je mám nasladko, naslano a asi úplně nejvíc jen tak ogrilované. Takže začínáme sladkou variantou. A klidně mi napište váš oblíbený recept na zpracování cukety, ráda se inspiruju (ještě pořád jich máme dost).

Suroviny:
3 hrnky cukety
1 hrnek třtinového cukru
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 čokoláda na vaření
prášek do pečiva
5 lžic kakaa na vaření
asi 3 hrnky polohrubé mouky(podle toho jak je cuketa vodnatá)

Postup:
Do mouky vmícháme prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vzniklou směs spojíme s vejci vyšlehanými s cukrem do pěny a s olejem. Poté přidáme nastrouhanou cuketu. Na závěr přimícháme kakao a na kousky rozlámanou čokoládu, směs promícháme. Když by byla moc řídká, tak přisypeme ještě mouku. Pečeme na plechu s pečícím papírem na 180°C asi půl až třičtvrtě hodiny.



4 komentáře:

  1. Zrovna včera jsem upekla cuketový chlebík se skořicí a je též výborný! Ale opravdu nejlepší je cuketa jen tak grilovaná :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hned bych si dala, vypadá to nádherně :)))

    OdpovědětVymazat