pondělí 17. února 2014

Pečené hrušky s ořechy

Trochu update tohohle článku. Protože mě oslovil nápad holek z FitFamBakers, a protože mě štve, že mě samotnou něco podobného nenapadlo:) Tak aspoň přidávám recept na rychlovku pro jednoho, na kterou v tomhle období nedám dopustit!
Jestli si v tomhle proměnlivém počasí dopřávat něco ve velkém, pak jsou to právě hrušky. Nejenže obsahují spoustu vitaminů, ale můžou pomoct i při suchém a dráždivém kašli nebo zánětu průdušek. A to se vyplatí.

A zkusit můžete třeba hrušky pečené, které jsou lépe stravitelné.

Suroviny:
malá hrst ořechů
1 hruška
skořice
nastrouhaný zázvor
med nebo agávový sirup
máslo
čokoláda

Postup:
Hrušku rozpůlíme a vydlabeme jadřince. Vložíme ji do zapékací mísy, kterou můžeme vymazat trochou másla. Na hrušky dáme trochu medu, posypeme ořechy a skořicí, trochou zázvoru, možno i kapku másla a dáme péct při 150 stupňů než hrušky změknou. Podáváme teplé, třeba ještě polyté trochou čokolády.

6 komentářů:

  1. Momentálně už toho tolik nemám, aspoň teda práce ne, takže to snad dlouhodobě zvládat budu :-) Uvidíme, zatím jsem spokojená:-)
    Tohle vypadá opravdu skvěle:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Může to chutnat moc dobře, taky to moc dobře vypadá. :)
    Ale nemůžu se nabažit čerstvých hruštiček ... :D

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to fakt skvěle, typická podzimní sladkost :)

    OdpovědětVymazat