neděle 23. února 2014

"Domácí" kokosový šampon

Tentokrát to nebude o jídle, ale o vlasech. Tak snad prominete:) Protože mám dlouhé vlasy, které se mi dost vysušují, tak si často dělám různé domácí zábaly. Nejčastěji kombinace vejce, medu a oliváče. Po téhle kombinaci jsou vlasy jak nové. Krásně oživené a jemné. Pro lesk je zas splachuju pivem apod. Ale o zábelech to dneska není. Po všech různých pokusech jsem už konečně zkusila "domácí" šampon, který zas až tak domácí není. Jde spíš jen o upgrade šamponu pro citlivé vlasy, který neobsahuje barviva, parabeny, konzervační látky a tomu podobné. Šampon jsem poctivě přibližně měsíc testovala (proto ta fotka ve sněhu). A spokojenost. Není to sice tak super efekt jako po domácích zábalech, ale taky pecka. A cenově to taky jde.
Potřebujeme:
100 ml kokosového mléka (zbytek plechovky můžete použít třeba na smoothie nebo kávu s kokosovou šlehačkou)
150 ml šamponu na vlasy bez parfému, parabenu, silikonů apod. já použila z DM Balea Med ULTRA SENSITIVE (tenhle šampon má 250ml, tak ho můžete použít na dvě várky a cena byla myslim 49 nebo 59 ještě ověřim)
lžičku olivového oleje
Postup:
Všechny ingredience smícháme v misce a přelijeme do prázdné lahvičky od šamponu nebo jiné nádobky. Před každým mytím protřepeme a skladujeme tak měsíc. Dejte vědět, jestli jste něco podobného už taky zkusili nebo jakými přírodními přípravky, zábaly si udržujete vlasy vy?

1 komentář: