neděle 2. února 2014

Domácí medová hořčice

Po delší odmlce se s vámi chci podělit o recept na domácí hořčici. Chtěla jsem taky vyzkoušet tu podle Herbáře, ale nakonec jsem brousila ještě na zahraničních stránkách a udělala takový mix, který není vůbec špatný. Když zagůglíte, tak na najdete takových variant, že nebudete vědět, kterou dřív. Tak a jdeme na recept.
Suroviny:
60 g celé bílé hořčičné semínko (2 sáčky)
2 lžičky (vinného) octa
cca 75 ml vody
cca 75 ml bílého vína
půl lžičky soli
kapka oliv.oleje
2 lžíce medu
Postup:
Hořčičná semínka spaříme horkou vodou, propláchneme a rozmixujeme. Nemusíme úplně najemno, některé kuličky můžou zůstat celé. Přidáme vodu a víno (víno můžeme nahradit vodou), ocet, sůl a znovu mixujeme, až má konzistenci hořčice. Dochutíme přibližně 2 lžícemi medu. Podle potřeby můžeme přidat vodu. Rozmixovanou směs necháme tak 2 hodiny pracovat, a poté uskladníme do lednice. Hořčice by se měla nechat ještě tak den rozležet, aby se její chuť plně rozvinula.

4 komentáře:

  1. tak domácí hořčici jsem ještě nezkoušela.. a ta tvoje vypadá suprově :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jee,vždycky jsem milovala medové zálivky a hořčice :))

    OdpovědětVymazat
  3. hořčice doma spotřebujeme hodně :D a med miluju, tzn co nejdřív vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat