Rakytník, trnitý keř s oranžovými plody. Pro mě "superpotravina" tohohle podzimu. Přiznávám, že do minulého roku jsem pořádně ani netušila co to je a teď se s ním roztrhl pytel. Od olejíčků, sirupů, balzámů až po marmelády. A není divu, je plný vitaminů a pro své blahodárné účinky se využívá v lékařství i potravinářství. Už jste z něj něco zkusili? Já si ho třeba mažu na chleba. Rakytníkový sirup taky není špatný(někomu může krapet smrdět), ale marmeláda je nejvíc.
Tak raktyník jsem ještě nikdy nejedla. :))
OdpovědětVymazattaky jsem ještě rakytnik neměla:)
OdpovědětVymazatJo rakytník je úžasný :-) Mně teda více vyhovuje šťáva z rakytníku . Naučila jsem se ji pít každý den ráno a celou zimu jsem přečkala ve zdraví, takže na její pití nedám dopustit, protože si nemyslím, že by to byla náhoda, ale určitě to bylo díky rakytníku :-) .
OdpovědětVymazat