sobota 30. listopadu 2013

Jáhlová kaše/nákyp

Tak o jáhlích jsem četla samé skvělé věci, třeba že někdo nic hnusnějšího než jáhly nejedl:) Ale protože nesmíte věřit všemu, co čtete, ale prověřovat. Tak jsem se rozhodla dát jim šanci. Zkusila jsem je nasladko a vznikla z toho tahle kaše nebo jak to jinak nazvat.

Suroviny:
1 šálek jáhel
2 šálky vody
1 šálek šťávy z pomeranče
hrst ořechů a sušeného ovoce
med nebo agávový sirup
pomeranč

Na ozdobení:
suš.kokos
pomeranč

Postup: 
Jsou dva postupy jak zpracovat jáhly
1. postup - jáhly 2 - 3 spaříme horkou vodou, scedíme a ve studené vodě(já měla poměr 2 šálky vody a 1 pomeranč.šťávy) přivedeme k varu
2.postup - jáhly propereme ve vlažné vodě a poté rovnou vaříme ve vroucí vodě, přibližně 15 minut

Jáhly se vaří v poměru 1:3. Přebytečnou vodu slijte, přisypte sušené ovoce a ořechy. Ochuťte agávovým sirupem nebo medem a přidejte třeba kousky nakrájeného pomeranče a posypte kokosem.

Tak ať vám jáhly taky zachutnají!!

5 komentářů:

  1. ja som práve naopak, nič lepšie ako pšeno (po slovensky sú to jáhly) nejedla :) tvoja verzia na sladko vyzerá úžasne :) Najviac sa mi na pšene lubi to, že je z toho obrovské množstvo!

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá moc dobře :)

    nicolexs.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Mně jáhly moc chutnají , dělám si k snídani jáhlové kaše (když mám více času a chci trošku změnu od ovesné kaše) :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Jáhly jsou moc fajn :) ale zase je nemusím moc často :D poslední dobou jsem si spíše zamilovala pohanku:)

    OdpovědětVymazat