úterý 28. srpna 2012

Tatarák z červené řepy

A když už jsem s tou řepou začala, tak s ní budu ještě chvilku pokračovat. Tentokrát to bude tatarák z řepy. Postup a suroviny jsou stejné jako u pečené řepy.  Ale opakování je matka moudrosti.  

Suroviny:
3 menší červené řepy
2-3 větvičky rozmarýnu
olivový olej
hrubozrnná sůl
pepř
česnek

Postup:
Nejprve si připravíme alobal, na který vyskládáme neoloupanou řepu,pokapeme olivovým olejem, přidáme větvičky rozmarýnu, 2 stroužky česneku, osolíme a opepříme. A dáme péct na cca 1,5 až 2h při 180°C.
Jestli je řepa dost měkká poznáte, když vám půjde krásně propíchnout špejlí.
Po vychladnutí řepu nakrájíme najemno a přidáme nakrájenou jarní cibulku nebo šalotku. Podle chuti přidáme 1-2 lžičky worcesterové omáčky, 1-2 lžičky obyčejné nebo dijónské hořčice a 1-2 lžičky rajčatového protlaku. Zakápneme olivovým olejem, popřípadě ještě můžeme dochutit solí a pepřem. Vše promícháme a necháme chvilku uležet v chladu.
Podáváme s opečenými toasty.


4 komentáře:

  1. tyjo, ňami! Už abych zase měla řepu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Výborný recept. Dělám často jako přílohu k pečenému masu.

    OdpovědětVymazat