středa 16. ledna 2013

Celerové řízečky

Jestli si odpíráte kvůli dietě řízky, tak zkuste tuhle lehčí variantu. A jestli jste vegetariáni, tak tuhle dobrotu určitě znáte.
Suroviny:
celer
strouhanka
pepř, sůl
vejce
hladká mouka
olej
extra:
2-3 plátky citrónu
nastrouhaný sýr

Postup:
Celer povaříme s plátky citrónu (není nutný) asi 10-15 minut v  osolené vařící vodě . Po vyjmutí ho nakrájíme asi na půl až jeden centrimetr velké plátky a osušíme.
Plátky opepříme, osolíme a obalíme v trojobalu. Někdo přidává do strouhanky ještě nastrouhaný sýr nebo můžete zkusit plátky okořenit něčím jiným.
Smažený celer se dá udělat na různé způsoby. Na internetu najdete hodně receptů. Tenhle je takový základní.
Pečeme na rozpáleném oleji.

Doporučuji sníst hned za tepla, studené už to není tak dobré.






Žádné komentáře:

Okomentovat