sobota 26. ledna 2013
Mandlové máslo
Mandlové máslo rovná se moje nová závislost.
Mažu si ho na třeba na chleba nebo přidávám do smoothie. Recept zde.
Mandlové máslo seženete v obchodech zdravé výživy nebo jsem ho viděla myslím v DM.
Pokud si chcete udělat, ale své máslo, tak není nic jednoduššího.
Já jsem použila:
2 balíčky neloupaných mandlí (asi 200g) - když použijete mandle loupané nebo půl na půl, tak je chuť jemnější
trochu oleje(já použila slunečnicový)
trochu medu - podle chuti
špetka soli
Postup:
Rozehřejeme troubu na 200 ° C
Mandle pečeme na sucho
Necháme je tam několik minut než se zbarví dohněda.
Po vyjmutí je necháme vychladnout.
Poté už je jen nasypeme do mixéru a hodně dlouho mixujeme, takže si dávejte trošku pauzu, ať mixér neodděláte:)
Až se směs začne pojit a vypadá asi jako na obrázku níž, tak přidáme zbylé ingredience. A znovu chvilku mixujeme.
Já jsem to dělala od oka. Aby máslo nebylo moc hutné ani moc tekuté. To samé s medem, záleží jak sladké nebo nesladké máslo chcete mít.
A finální podoba. Nevypadá to úplně vábně, ale chutná dobře. Skladujeme v lednici.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
vypadá dost dobře! :)
OdpovědětVymazatcelozrnné pečivo s banánem, to je mňamka!
ňam ňam, momentálně ulítám na arašídovém :)
OdpovědětVymazatZajímalo by ě jak to madlové mléko chutná :) musím to vyzkoušet:)
OdpovědětVymazatmáš skvělý blog !:) jsem tvoje nová followerka :)
mandlové máslo*
VymazatZajímalo by mě, jak ho skladuješ (lednice, pokojová teplota) a jak dlouho ti vydrží (jestli se nekazí) :) Díky za info :)
OdpovědětVymazatDíky za dotaz:) Skladuju v lednici raději a vydrží mi tak 14 dní, do té doby ho stihnu sníst. Ale myslím, že v lednici by vydržel ještě dýl, ale raději bych ho do těch 14 dní snědla. Když se to přidá do koší, na chleba s banánem, tak je za chvilku fuč.
Vymazat