pátek 15. února 2013

Mexická tortilla s omáčkou z tofu


Nakoupila jsem si tortillové placky ve velkém a cpu do nich všechno možné. Tentokrát vám je představuji s mexickou směsí. A budu ráda za vaše tipy nebo odkazy na vaše oblíbené směsy do tortill.


Na směs na tortilly pro cca 4 osoby potřebujeme:
250g červených fazolí
1 papriku
rajčatový protlak
2 rajčata
1 cibule
sušená bazalka
chili
sůl
pepř
sterilovaná kukuřice
sojová omáčka
olej

Postup:
Fazole dáme na noc namočit do vody a druhý den uvaříme s bobkovým listem a solí. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji.  Přidáme na jemno nakrájenou papriku, poté rajčata a dusíme chvilku.
Dál přidáme rajčatový protlak a necháme projít varem. Přidáme uvařené fazole, kukuřici a ochutíme sojovou omáčkou, chili, sušenou bazalkou nebo jiným kořením.
Necháme projít varem a přípaně ještě dochutíme. Směs by neměla být moc tekutá, aby držela uvnitř tortilly.

Tortillu si můžete polít ještě omáčkou z tofu.

Na omáčku potřebujeme:
100 g neochuceného tofu
olivový olej
1-2 střední okurky
polovinu menší cibule
sůl

Tofu rozmixujeme s nakrájenou okurkou a cibulí. Přidáme trochu olivového oleje (popř. můžete přilít trochu láku z okurek) a dochutíme solí.

Dobrou chuť!

8 komentářů:

  1. Mňaam, dala bych si :) Nad koupí tortillových placek jsem hodně přemýšlela, tak aspoň nějaká inspirace, co do nich dát :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jůů, tak tohle vypadá super! Bez masa a mexiko, to já můžu :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  3. tortilly mám ráda, jen mě mrzí, že jsem ještě nesehnala ty celozrnné :(
    tvá náplň vypadá božsky!

    OdpovědětVymazat
  4. Tortily jsou super:-) Někdy je dělám jako pizzu s listovým špenátem a mozzarellou:-) A fotku pokoje určitě přidám, jen co bude hotový celý:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám tortilly nejradší právě takto, jak je máš - s fazolovou směsí, přidávám ještě hrst arašídů, skvěle tam křupou! :) Pak tedy ta tortillová pizza, co mám teď na blogu (tortillu potřeš rajčatovým protlakem nebo kečupem a pokladeš tím, co máš ráda, a dáš péct na 200°C asi na 10 minut). A někdy si dělávám i tortilly k snídani nasladko, taky doporučuju (tortillu potřeš např. bílým jogurtem a medem / domácí marmeládou / jogurtem a plátky ovoce / pyré z ovoce atd atd) zaroluješ, nakrájíš, můžeš přelít omáčkou z jogurtu a ovoce a snídaně je na světě ;)

    OdpovědětVymazat
  6. dala bych si!!:) jen bez těch fazolí..já jsem hrozná někdy v tomhle vybírání :D

    OdpovědětVymazat
  7. i would love to eat it now! looks so delicious!

    http://same-but-diffrent.blogspot.de/

    OdpovědětVymazat
  8. tortilly absolutně miluju:) díky za recept

    OdpovědětVymazat