Netroufla jsem si na nějakou originalitu a vymýšlení něčeho nového a raději chvilku brouzdala na netu, abych našla nějaký ověřený tip na recept na chobotnici. A protože jsem na různých stránkách objevila recept na chobotnici po řecku, athénsku apod. a stejný popis, tak jsem do toho šla. (Když se to objevuje na tolika stránkách, tak to snad hnusný nebude, ne:) A protože se chobotnice dusí/vaří/peče docela dlouho, než je měkká, tak za to čekání to stálo. A i když samochvála smrdí, tak myslím, že se povedla. Já si teda pochutnala.
A protože v rybárnách se můžete setkat s neopracovanou chobotnicí, tak přikládám ještě návod, jak postupovat. O mořských plodech, jestli je máte rádi, jsem psala už tady.
Jak očistit a připravit chobotnici
Ty jsi můj člověk! Mořské plody, to je moje! :) Chobotnici jsme doma zkoušeli ugrilovat a byla výborná, vůbec ne tuhá, jak se většinou při přípravě stane.. To se ale člověk musí naučit vychytat. :)
OdpovědětVymazatchobotnici jsem nikdy neměla a ani po ní nějak netoužim, ale třeba by mě to překvapilo :)
OdpovědětVymazatRecepty tu máš skvělé, ale tohle zkoušet nemusím.
OdpovědětVymazatMiluju chobotnici!! A všechny mořské plody vůbec:)
OdpovědětVymazatjá mám ráda ryby, ale k žádné mořské potvoře jsem se ještě nedostala:)
OdpovědětVymazat