čtvrtek 25. července 2013

Sumec s medem a zázvorem


Ryby si dělám docela často, myslím, že by se na ně v jídelníčcích nemělo zapomínat. Mám ráda skoro všechny i mořské plody. Tentokrát jsem vyzkoušela sumce se zázvorem a medem. A nebylo to vůbec špatné.

Potřebujeme na jednu porci:
1 - 2 filety sumce
sůl, pepř

Marináda:
nastrouhaný čerstvý zázvor, špetku mezi prsty
1 stroužek česneku
lžička medu
2 lžíce sojové omáčky
1/2 vymačkaného citrónu
1 lžíce oleje

Postup:
Filety trochu opepříme, osolíme a naložíme do marinády a dáme na několik hodin marinovat do lednice.
Poté dáme do pečící mísy a pečeme při nižších teplotách, protože med se nad 180°C stává karcinogenním. Jako přílohu jsem zvolila brambory ve slupce s bylinkovo-jogurtovou zálivkou, salát. Můžete ještě zakápnout citrónem.

Dobrou chuť



5 komentářů:

  1. zázvor nemám ráda, ale med zbožňuju :) medový marinády na maso jsou nejlepší ;)

    OdpovědětVymazat
  2. mnam, mám ráda ryby, tenhle recept je skvělý, vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá velice dobře, píšu si. Ryby jím tak často, jak často je přítel- rybář uloví. Teď máme docela žně, tak se nové recepty hodí! :)

    OdpovědětVymazat
  4. jak říká SVMGirl mám plnou rodinu rybářů takže mohu jíst ryb do přecpání:) ten recept ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Oooo tak tohle vypadá lahodně <3 !

    OdpovědětVymazat