středa 16. října 2013

Houbová paštika s vlašskými ořechy

Na posledním farmářském trhu jsem si koupila slušnou zásobu obyčejných i portobello žampionů. Nejčastěji je jen tak peču s trochou bylinkového másla. Ale to už je docela nuda, tak přišla na řadu houbová paštika. Zbožňuji rostlinné paštiky z DM, třeba tu s houbami shiitake, tak sem se chtěla přesvědčit, že udělat si nějakou takovouhle paštiku doma, nemůže být přeci moc složité.
Suroviny:
4 velké portobello žampiony
1 malá červená cibule
2 stroužky česneku
1/2 šálku vlašských ořechů
trochu tymiánu
3 větvičky rozmarýnu
sůl a pepř
červené víno
Postup:
Před začátkem si namočíme ve vodě vyloupané vlašské ořechy, aby se nám lépe mixovaly. Červenou cibuli nakrájíme na plátky a restujeme na mírném ohni, přidáme pokrájené žampiony a větvičky rozmarýnu a dusíme. Houby pustí dost vody, takže je kdyžtak slejte. Poté přidáme nakrájený česnek, ochutíme tymiánem, solí a pepřem a na závěr podlejeme trochou červeného vína a znovu podusíme.  Až budou houby povařené, větvičky rozmarýnu vyhoďte a nechte vše vychlanout. Ořechy slejeme a rozmixujeme se vzniklou směsí. Dáme dochladit do lednice. Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat