sobota 19. října 2013

Rakytník

Rakytník, trnitý keř s oranžovými plody. Pro mě "superpotravina" tohohle podzimu. Přiznávám, že do minulého roku jsem pořádně ani netušila co to je a teď se s ním roztrhl pytel. Od olejíčků, sirupů, balzámů až po marmelády. A není divu, je plný vitaminů a pro své blahodárné účinky se využívá v lékařství i potravinářství. Už jste z něj něco zkusili? Já si ho třeba mažu na chleba. Rakytníkový sirup taky není špatný(někomu může krapet smrdět), ale marmeláda je nejvíc.

3 komentáře:

  1. Tak raktyník jsem ještě nikdy nejedla. :))

    OdpovědětVymazat
  2. taky jsem ještě rakytnik neměla:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo rakytník je úžasný :-) Mně teda více vyhovuje šťáva z rakytníku . Naučila jsem se ji pít každý den ráno a celou zimu jsem přečkala ve zdraví, takže na její pití nedám dopustit, protože si nemyslím, že by to byla náhoda, ale určitě to bylo díky rakytníku :-) .

    OdpovědětVymazat