šmakounové placičky |
Potřebujeme:
asi 150 - 200g cirzny, kterou necháme na několik hodin namočenou ve vodě nebo můžete koupit sterilovanou cizrnu
80 - 100g uzeného tofu
1 menší cibuli
olivový olej
sůl, pepř
a sojanézu
Postup:
Nabobtnanou cizrnu propláchneme a dáme vařit. Po uvaření ji necháme vychladnout a rozmixujeme společně s tofu a cibulí. Pro zjemnění přidáme lžíci olivového oleje a lžíci sojanézy.
Cizrnu můžete rozmixovat do jemna, já dala přednost hrubší variantě. Pak už jen dochutíme solí a pepřem nebo můžete zakápnout citrónem.
Podáváme jako přílohu třeba k masu (trošku to připomíná hrachovou kaši) nebo mažeme na chleba jako pomazánku.
Hummus jsem jednou zkoušela a domácí mi tolik nechutná:( ale časem vyzkouším tenhle recept:)
OdpovědětVymazatjá ho ještě nejedla nikdy.. určitě ho zkusím :)
VymazatAsi to budu muset ze zvědavosti zkusit. :)
OdpovědětVymazat