neděle 3. února 2013

Variace na hummus

šmakounové placičky
Chtěla jsem klasický recept na hummus, který naleznete například tady nebo tady, trochu upravit. A představovala jsem si i hutnější variantu. Nakonec zvítězil nápad kombinace cizrny, uzeného tofu a cibule. A volba to byla dobrá.

Potřebujeme:
asi 150 - 200g cirzny, kterou necháme na několik hodin namočenou ve vodě nebo můžete koupit sterilovanou cizrnu
80 - 100g uzeného tofu
1 menší cibuli
olivový olej
sůl, pepř
a sojanézu

Postup:
Nabobtnanou cizrnu propláchneme a dáme vařit. Po uvaření ji necháme vychladnout a rozmixujeme společně s tofu a cibulí. Pro zjemnění přidáme lžíci olivového oleje a lžíci sojanézy.
Cizrnu můžete rozmixovat do jemna, já dala přednost hrubší variantě. Pak už jen dochutíme solí a pepřem nebo můžete zakápnout citrónem.
Podáváme jako přílohu třeba k masu (trošku to připomíná hrachovou kaši) nebo mažeme na chleba jako pomazánku.

3 komentáře:

  1. Hummus jsem jednou zkoušela a domácí mi tolik nechutná:( ale časem vyzkouším tenhle recept:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ho ještě nejedla nikdy.. určitě ho zkusím :)

      Vymazat
  2. Asi to budu muset ze zvědavosti zkusit. :)

    OdpovědětVymazat