Jestli nevíte co s přebytkem sezónního ovoce, pak vyzkoušejte marmeládu. Třešňovou, borůvkovou, jahodovou...A protože já nejsem odborník na složité recepty, tak jsem zvolila opět co nejsnadnější cestu.
Potřebujeme:
2 hrnky vypecovaných třešní
2-3 lžíce chia semínek
agávový nebo jiný sirup, cukr
Postup:
Vypeckované třesně povaříme na mírném ohni v kastrůlku společně se sirupem nebo cukrem(já jsem dávala 2 lžíce sirupu). Až bude ovoce měkké přidejte chia semínka, vypněte sporák a míchejte dokud směs nepřestane bublat. Nechte vychladnout a skladujte v lednici. A jestli si ji namažete na chleba, na palačinky nebo na dortovou formu je už vás.
Dobrou chuť
přebytek ovoce nemáme :( vše zníčila voda!
OdpovědětVymazatmarmoška vypadá ale skvěle :)
U nás bohužel taky nemáme moc, buď to zničil mráz nebo voda x/ ale chia marmeládu jsem dělala i tak - z borůvek a z jahod :D
OdpovědětVymazatúžasné :) čekám až u babičky třešně dozrajou :) chia semínkama šetřim, tim, že jsou drahé a už je nemám kde sehnat, vždycky si nasypu jenom malinko :D
OdpovědětVymazatMnaaam :3 Jak dlouho myslíš že vdrrží v lednici? :)
OdpovědětVymazatJá jí tam měla necelý týden a v pohodě. Radši si dělám vždycky jen jednu menší sklenici, abych měla jistotu, že to snim. Ale nevim, dýl jak týden bych se už asi bála plísně. Jestli s tim třeba i nějaký jiný čtenář nemá zkušenosti,jak dlouho skladovat, tak sem s tím.
VymazatTřešničku nemám letos ani jednu, a to máme třešně na zahradě hned 2 - je to bída...ale marmeládka je krásná a moc se mi líbí ten chlebík pod ní - domácí? :)
OdpovědětVymazatjee, parádní :)
OdpovědětVymazatParáda, že používáš chia semínka! :)
OdpovědětVymazatwww.eiva.blog.com
Super,líbí se mi recept, na chia jsem upo zapomnĕla, že želírují, tak a budu marmeládkovat:-).
OdpovědětVymazatHned bych si dala!:)
OdpovědětVymazat