pátek 5. července 2013

Třešňová chia marmeláda

Jestli nevíte co s přebytkem sezónního ovoce, pak vyzkoušejte marmeládu. Třešňovou, borůvkovou, jahodovou...A protože já nejsem odborník na složité recepty, tak jsem zvolila opět co nejsnadnější cestu.

Potřebujeme:
2 hrnky vypecovaných třešní
2-3 lžíce chia semínek
agávový nebo jiný sirup, cukr

Postup:
Vypeckované třesně povaříme na mírném ohni v kastrůlku společně se sirupem nebo cukrem(já jsem dávala 2 lžíce sirupu). Až bude ovoce měkké přidejte chia semínka, vypněte sporák a míchejte dokud směs nepřestane bublat. Nechte vychladnout a skladujte v lednici. A jestli si ji namažete na chleba, na palačinky nebo na dortovou formu je už vás.
Dobrou chuť

10 komentářů:

  1. přebytek ovoce nemáme :( vše zníčila voda!
    marmoška vypadá ale skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  2. U nás bohužel taky nemáme moc, buď to zničil mráz nebo voda x/ ale chia marmeládu jsem dělala i tak - z borůvek a z jahod :D

    OdpovědětVymazat
  3. úžasné :) čekám až u babičky třešně dozrajou :) chia semínkama šetřim, tim, že jsou drahé a už je nemám kde sehnat, vždycky si nasypu jenom malinko :D

    OdpovědětVymazat
  4. Mnaaam :3 Jak dlouho myslíš že vdrrží v lednici? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jí tam měla necelý týden a v pohodě. Radši si dělám vždycky jen jednu menší sklenici, abych měla jistotu, že to snim. Ale nevim, dýl jak týden bych se už asi bála plísně. Jestli s tim třeba i nějaký jiný čtenář nemá zkušenosti,jak dlouho skladovat, tak sem s tím.

      Vymazat
  5. Třešničku nemám letos ani jednu, a to máme třešně na zahradě hned 2 - je to bída...ale marmeládka je krásná a moc se mi líbí ten chlebík pod ní - domácí? :)

    OdpovědětVymazat
  6. Paráda, že používáš chia semínka! :)
    www.eiva.blog.com

    OdpovědětVymazat
  7. Super,líbí se mi recept, na chia jsem upo zapomnĕla, že želírují, tak a budu marmeládkovat:-).

    OdpovědětVymazat